Uděláme maximum, aby vám to nebylo ukradené

Ročně je v ČR odcizeno na 3000 vozů. Auto je bohužel věc, kterou nedáte do trezoru, ani si ho na noc nepřivážete k noze. Ochránit před zloději ho ale můžete. Jde o to, kolik peněz a pozornosti jste ochotni do bezpečí svého drahouška investovat?

Uděláme maximum, aby vám to nebylo ukradené

Důležitá je prevence. Parkování ve vlastní garáži je samozřejmě značka ideál, zatímco boční temná ulička na sídlišti není nejlepší volba. Chápeme, že jste rádi za jakékoliv místo na zaparkování, tak aspoň nenechávejte nic na sedadlech, protože to funguje stejně, jako když v lednu nasypete zrní do ptačího krmítka.

Taky záleží na samotném autu. Do 20 let staré felicie po tetě určitě žádný elektronický systém proti krádeži pořizovat nebudete. Jestli jste si ale pořídili sotva zajetý prémiový vůz, je to jiné kafe. Zvlášť když zloději nejsou vagabundi, kteří kradou impulzivně, co zrovna uvidí, ale organizovaná parta, která si automobily, na něž má zálusk, předem tipuje.

 

Takže čím můžete auto před nenechavci chránit?

Uděláme maximum, aby vám to nebylo ukradené

Mechanická ochrana? Nic moc…

Kdysi populární páky na volant, jejichž zámek zloděj rozlomí rychleji, než váš páťák složí Rubikovu kostku, rovnou vynechme. Imobilizér? Jeho úkolem je rozpojit obvody, aby nešlo auto nastartovat – jenže zloději jdou s dobou a tuhle „zábranu“ zdolají lusknutím prstů. To už je pak lepší dnes populární tajný vypínač, bez kterého nenastartujete. Může mít víc podob. Tlačítko schované na méně přístupném místě. Kombinace stisku několika tlačítek funkcí vozu. Nastavené podmínky – třeba že auto lze nastartovat jen se zapnutými světly.

Alarm není úplně od věci, i když jen vyřvává do okolí, že zloděj je tu. Jestli krade vaše auto, nebo cizí, ale hned nepoznáte. Nehledě na to, že mnoho profi zlodějů umí alarm vyřadit ze hry, ještě než stačí pípnout.

O fous efektivnějším řešením je zámek řadící páky, protože jeho odblokování je poměrně komplikované. Bohužel bude komplikované i pro vás, nebude vás bavit ho pořád odemykat a zamykat.

Zloděje dokážou odradit také skla s číselnými kódy vyznačenými pískováním. Tyto údaje jsou zaneseny v mezinárodním informačním systému OCIS, a policie díky nim identifikuje kradená auta. Pokus o odstranění kódů vede k prasknutí skla, a to si pak každý krádež rozmyslí.

Není nad elektronické systémy

Zaplatili jste za svoje auto miliony? Tím spíš se vám vyplatí investovat do nejmodernějšího způsobu zabezpečení. My máme nejlepší zkušenosti s bezpečnostním systémem Pandora. Proč? Má spoustu pokročilých funkcí.

Nenechavci nemají šanci auto ukrást, i když se jim podaří sebrat originální klíč, použijí rušičku GSM nebo se pokusí auto odtáhnout. Co se s vaším vozem právě děje, vidíte díky mobilní aplikaci. A přes ni taky můžete svůj vůz ovládat (nastavit klimatizaci apod.).

Budete-li chtít, nainstalujeme vám k tomu kamerový systém, který monitoruje veškeré okolní dění a záznam ukládá do řídicí jednotky ve voze. Oceníte to v situaci, kdy se stanete účastníky dopravní nehody, protože bude mít pádný důkaz, jak se celá nepříjemnost semlela. A když už jsme u bezpečnosti, umíme zabudovat i kvalitní výstražný systém, světelný i zvukový, takže budete na silnici nepřehlédnutelní.

Přejít zpět