Tónovaná skla chrání před vedrem i zloději

Zatmavená skla dodávají autu na eleganci. Jsou ovšem nejen krásná a „cool“, ale taky vylepšují pocit bezpečí a soukromí ve voze. Akorát to nesmíte s tónováním přehnat. Což se díky kvalitním, certifikovaným fóliím s homologací, které v AS Performance používáme, nemůže stát.

Tónovaná skla chrání před vedrem i zloději

Je vedro, že byste mohli na kapotě svého automobilu smažit řízky nebo vyrábět popcorn. Ale uvnitř auta je překvapivě docela příjemně. Ve hře přitom nejsou jen blahodárné schopnosti klimatizace. Celých 92 procent tepelného záření udržuje venku autofólie použitá na sklech. Takovou má odolnost! A co víc, pouští dovnitř o 99 procent méně UV záření, takže zároveň chrání interiér auta před vyblednutím.

Vzhledem k tomu, že do budoucna budou letní období u nás čím dál víc připomínat tropy, tónovaná skla se nejspíš změní z vychytávky v nutnost.

Tónovaná skla chrání před vedrem i zloději

Diamanty na zadním sedadle? Klidně!

Dalším pádným argumentem pro pořízení fólie je vyšší bezpečnost. Položili jste si na zadní sedadla svou sbírku drahých kamenů? Kolemjdoucí chmaták si jí ani nevšimne, protože ji vůbec nemá šanci zaznamenat. Samozřejmě dobře víte, že na zadních sedadlech se nemá nic nechávat, ale správně zatmavené sklo ochrání před zloději i elektroniku, notebook nebo jakékoliv další cennosti, které se vám zkrátka už nevešly do kufru.

A i kdyby snad nějaký nenechavec cosi uvnitř auta zahlédl a pokusil se prorazit okýnko, fólie se jen tak nedá. Je velmi těžké ji zvenku prorazit. A její přítomnost oceníte i (nedejbože) při autonehodě. Díky fólii se sklo neroztříští a neporaní cestující, úlomky se na ni naopak nalepí a okno se pak dá bez potíží vytlačit ven.

Ještě dodejme, že ruku v ruce s bezpečím jde pocit soukromí – sedíte-li vy nebo vaše děti na zadním sedadle, nikdo vás zvenčí nemůže okukovat.

Tónovaná skla chrání před vedrem i zloději

Vpředu podle předpisu, vzadu dle libosti

Kam a jakou fólii lze nalepit, to upravuje předpis se složitým názvem EHK/OSN č. 43 resp. směrnice 92/22/EHS. Bezpečně se totiž musí cítit nejen řidič a posádka vozu, ale také ostatní účastníci provozu. Proto se to nesmí se zatmavením přehánět. U zadních bočních skel a zadního skla je míra zcela na vás, ale celková propustnost čelního skla nesmí být podle zmíněného předpisu menší než 75%, u předního bočního skla pak menší než 70%.

To samozřejmě hlídáme a doporučíme vám takovou fólii, která bude vyhovovat představě vaší i představě policie. A jak je to s životností? Záleží na její kvalitě. Ty, které používáme my, něco vydrží. Nemusíte se bát poškrábání, odlepování ani změny barvy v čase.

Přejít zpět