Novitec zušlechťuje na maximum výkonu

Dá se vylepšit dokonalé? V německé tuningové dílně Novitec jsou přesvědčeni, že ano, a taky to s úspěchem dělají. Když zapracují na modelech Ferrari, Maserati nebo Lamborghini, majitelé pochvalně mručí. A tuningoví odborníci též.

Novitec zušlechťuje na maximum výkonu

Vlastně ten výčet značek zdaleka není úplný. Novitec má sice od začátku spadeno hlavně na italské vozy – kromě v úvodu zmíněných taky na Alfu Romeo, Fiat nebo McLaren, ale pod svá tuningová křídla si bere i automobily Rolls Royce a Tesla.

Firmu se sídlem v bavorském Stettenu, asi půl hodiny jízdy od Mnichova, založil v roce 1989 Wolfgang Hagedorn, který hodlal zúročit své letité zkušenosti z automobilového průmyslu. V rámci vlastní společnosti měl v úmyslu soustředit se na výrobu produktů pro individualizaci automobilů, italských, jak už bylo řečeno. Což se firmě dařilo a stále daří.

Novitec dnes patří mezi přední tuningové hráče na trhu, zaměřující se především na úpravu výkonově orientovaných součástí aut. Hledá, jak zlepšit způsob, jakým auta jeho klientů brzdí, ovládají se a zrychlují. A výsledné změny fakt nepřehlédnete, nebo často spíš nepřeslechnete!

Novitec zušlechťuje na maximum výkonu

Na začátku byl Fiat

Začalo to Fiaty, kdy firma upravila například model UNO, pak přibyla do party značka Alfa Romeo. Do třetice následovaly vozy Ferrari, kdy divize na ně se zaměřující dostala název Novitec Rosso. Jako první se dočkalo vyladění Ferrari 360 Modena, jež dostalo speciálně vyrobená zadní světla v černém provedení – dnes jeden z detailů typických pro Novitec Rosso, a vlastně pro celý tuningový svět Ferrari. Podpis Novitecu v rámci dlouholeté spolupráce s touto značkou najdete třeba na vozech Prancing Horse 458 Speciale, Roma, F8 Spider, F8 Tributo, 812 GTS, 812 Superfast nebo GTC4 Lusso.

V roce 2007 byla založena další odnož značky Novitec Tridente, která se orientuje na tuning vozů Maserati. Nejdříve si vzala do parády model Quattroporte, brzy následovalo GranTurismo. Od roku 2013 se skupina Novitec rozšiřuje ještě o Novitec Torado, čili o úpravy vozů Lamborghini. Poslední divizí je Novitec Spofec, pracující speciálně na vozech Rolls-Royce.

Novitec zušlechťuje na maximum výkonu

Původní linie vozu musí zůstat nezměněné

Novitec nabízí kompletní tuningový program, kdy vychází vstříc požadavkům klientů, ať jde o kompletní úpravy auta, nebo jen dodávku speciálních komponentů. Jsou klienti, kteří nechvějí celý bodykit, ale touží třeba jen po lepším odpružení nového výfukového systému. A tady ho dostanou.

Ve své práci se Novitec drží tří zásad. Vždy poskytuje kvalitu, zachovává původní linie vozu a nabízí jedinečný produkt. Pochopitelně precizně řemeslně zpracovaný. Mluvíme přece o německé firmě.

Novitec zušlechťuje na maximum výkonu

Přejít zpět